KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Amersfoort

Amersfoort is een stad dat in de provincie Utrecht ligt. Het is tegelijkertijd de benaming voor de gemeente waar deze in ligt. De stad grenst onder andere aan Soest, Zeist, Nijkerk, Barneveld, Leusden, Baarn en Bunschoten. Amersfoort heeft een van de meest grote spoorwegknooppunten. Dit betekent dat heel veel verschillende spoorwegen in Amersfoort bijeenkomen. Hierdoor is Amersfoort een gemakkelijk bereikbare stad, maar zijn andere steden met de trein ook gemakkelijk te bereiken. Het station van Amersfoort ligt ongeveer op een kwartier lopen vanaf de stadskern.

Plattegrond Amersfoort

Op de plattegrond wordt de kern van de stad weergegeven. De grachten in de stad vormen een heus grachtenstelsel en zijn van Middeleeuwse oorsprong. Deze grachten lopen om de binnenstad heen. Daarnaast heeft Amersfoort een park, rondwegen en singels. In het midden van de stadskern vind je de Sint-Joriskerk. De andere kerk is de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk. Ook kent de stad meerdere stadspoorten. Dit zijn zowel water- als landpoorten. De bekendste van deze is op de kaart aangeduid als de Koppelpoort. Deze vind je noordwesten van de binnenstad. De overige twee zijn de Kamperbinnenpoort en de Monnikendam.

De kaart van Amersfoort

Wanneer je de kaart van de stad bekijkt, zal je zien dat het centrum wordt omgeven door verschillende grachten. Daarnaast lopen er verschillende grote wegen door de stad. Dit zijn de A28, N199, N237 en de N221. Amersfoort is onderverdeeld in woonwijken. Waarvan enkele bedoeld zijn voor een woonfunctie en een aantal zonder woonfunctie. Dit zijn onder andere industrieterreinen en bossen. Een voorbeeld hiervan is Bos Birkhoven.