Kaart Breda

Breda is zowel een stad als een gemeente. Het is gelegen in het westen van Noord-Brabant. Breda is een echte Oranjestad. Dit komt door de historische band met huis Nassau. De stadskern kent een belangrijke geschiedenis. Deze kern heeft gevormd rondom het kasteel van Breda, waar de zetel van de heren van Breda gevestigd zijn. Het kasteel van Breda is gevestigd in het centrum van de stad.

Plattegrond Breda

Achter het kasteel is park Valkenberg gevestigd. Op de kaart is deze te vinden ten oosten van het kasteel. In het verleden was dit park de tuin van het kasteel. Nu doet het dienst als stadspark, maar ook het terrein van de Koninklijk Militaire Academie (KMA) is hier gevestigd. Op de plattegrond neemt in het centrum het park Valkenburg een grote plek in. Het station is gelegen ten noorden van dit park. Wanneer je de weg naar het centrum volgt, zal je dan ook langs dit park komen. De E19 is de weg die vanuit het onderste puntje door Breda loopt. Verder is de stad te bereiken via de A27 en de A58.

Maps Breda

Als je de stad via Google Maps bekijkt, zal je zien dat Breda gelegen is in een Bosrijke omgeving. Daarom wordt Breda ook wel de Parel van het Zuiden genoemd. Wanneer je op de kaart de binnenstad bekijkt, zal je opvallen dat deze wordt omgeven door grachten. Dit is de Mark. Een klein gedeelte hiervan mondt uit midden in het centrum. Deze grachten zijn een prima gelegenheid om de stad vanaf het water te bewonderen.

De kaart van Breda

Het historische centrum van de binnenstad kent verschillende hoogtepunten. In de binnenstad bevinden zich onder andere het Oude Stadhuis, de Prinsenkade, de Spanjaardsgat, het Begijnhof en Onze-Lieve-Vrouwekerk. Midden in Breda ligt het centrum. Vier straten vormen de kern van het winkelgebied. Dit zijn de Karrestraat, de Torenstraat, de Eindstraat en de Lange Brugstraat. Op de kaart van Breda is te zien dat deze straten allemaal met elkaar verbonden zijn.