KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Eindhoven

Eindhoven is een gemeente en tevens een stad die gelegen is Noord-Brabant (zuidoosten). Samen met de dorpen Acht en Meerhoven vormt Eindhoven de gelijknamige gemeente. Eindhoven kent een zevental stadsdelen. De eerste hiervan is het centrum, welke middenin de stad ligt. Daarnaast zijn er nog Woensel-Noord, Woensel-Zuid, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp. Deze zijn weer opgedeeld in verschillende wijken.

Plattegrond Eindhoven

Door middel van een plattegrond is het voor een bezoeker – zoals een toerist – gemakkelijk om de weg te vinden of de stad te verkennen. Het bus- en treinstation is gelegen in het stadsdeelcentrum. Vanaf hier is het gemakkelijk om met de plattegrond in het centrum te geraken. Wanneer je de treinsporen oversteekt richting het zuiden, zal je de VVV van Eindhoven tegenkomen. Hier kan je een plattegrond en meer informatie over de stad verkrijgen.

Maps Eindhoven

Door middel van de luchtfoto’s is Eindhoven in kaart gebracht. Via Google Maps zijn dan ook alle elementen weergegeven. De binnenstad is midden in de stad gelegen. Wanneer je de kaart – of via Google Maps – de binnenstad van Enschede bekijkt, zal je wellicht zien dat deze een klein rondje binnen een groter rondje vormt. Dit rondje zijn de belangrijkere wegen die in een grotere ronde om het binnenste deel heenlopen. Dit zijn de Botenlaan, Limburglaan, Boutenslaan, Leostraat, Piuslaan, Insulindelaan, Onze Lieve Vrouwestraat, Marconilaan en de Beukenlaan. Vanuit het oosten komt de N270 op deze wegen uit.

De kaart van Eindhoven

Het meest westelijke deel van Enschede is een gebied waar weinig bebouwing is. Dit komt doordat het vliegtuig van Eindhoven hier gevestigd is. Eindhoven Airport. Vanaf hier gaan veelal Europese- als internationale vluchten. Op het lege deel op de kaart zijn alle vliegbanen gelegen. Niet ver hiervandaan zijn er een aantal groene vlakken te zien. Dit zijn Golfbaan Welschap en het Philips van Lenneppark. Naast dit park kent Enschede nog veel meer parken en plantsoenen. Dit is ook te zien aan het groen dat op de kaart is gemarkeerd. Omstreeks een derde van de openbare ruimte in deze stad is groen. Eindhoven is daarmee een van de meest groene steden van de grootste vijf steden die Nederland kent.

Groen en wateren op de kaart

Andere parken zijn het Philips de Jongh Wandelpark, Henri Dunantpark, het Stadswandelpark en de Genneper parken. Het Dommelplantsoen, het Ton Smitspark en het Stadswandelpark zijn direct naast elkaar gelegen. Boven het laatst genoemde park vind je het Parktheater. Dit is een van de grootste theaters van Nederland. Meer in het midden ligt de Karpendokse Plas. Hieromheen is ook een groen gebied te vinden. Naast deze plas loopt ook de Dommel door Enschede. Deze wordt ook wel de Dommelzone genoemd. Ook Gestel is een groenzone. Deze bevat meerdere vijvers, wandel- en fietsroutes.

De binnenstad en bezienswaardigheden op de kaart

De binnenstad bevat meerdere populaire winkels, zoals de Primark, Galerijen, het Philips Museum en de bekendste kerken. Opvallend is dat er een stukje boven de kern van een binnenstad nog een winkelcentrum is gelegen. Deze ligt op tien minuten afstand van de binnenstad. In het Philips Museum is te zien hoe dit merk met een kleine fabriek uit is gegroeid tot een groot en bekend bedrijf. Het museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek die Philips heeft gekend. Niet ver van deze fabriek – richting het oosten – vind je de Markt. Dit is een centraal gelegen punt, waar vele horecagelegenheden gevestigd zijn. Denk aan cafés, kroegen en restaurants.