KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Enschede

Enschede is zowel een stad als een gemeente in het gebied Twente. Deze ligt in zuidoosten gelegen in de provincie Overijssel. Het is de grootste stad van deze provincie. Naast de stad Enschede vallen ook de dorpen Glanerbrug, Usselo, Boekelo en Lonneker. De stad is direct naast Hengelo gelegen. De gemeente is verdeeld in vijf stadsdelen. Dit zijn de stadsdelen: Centrum, Noord, Oost, Zuid en West. Doordat de stadsdelen zijn aangeduid in de richtingen waar ze liggen, zijn de gemakkelijk op de kaart terug te vinden.

Plattegrond Enschede

Op de plattegrond vind je het centrum terug. Het centrum van de stad is onder andere de Oude Markt. Hier vlakbij staat de St. Jacobuskerk. In de buurt van deze kerk zijn diverse horecagelegenheden gevestigd. Wanneer je de plattegrond naar het zuiden volgt, zal je zien dat er nog een plein is. Dit is het Hendrik Jan van Heekplein. De meeste populaire winkels zijn rondom of in de buurt van dit plein te vinden. Daarnaast heeft de stad een haven. Deze is gelegen aan het einde van het Twentekanaal. Dit kanaal loopt voor een klein gedeelte door Enschede en eindigt hier ook. Ook zijn er diverse beken door de hele stad te vinden, bijvoorbeeld de Boekeler- en de Broekheurnerbeek.

Maps Enschede

Wanneer je de grenzen van Enschede via Google Maps bekijkt, zie je dat de stad bijna volledig rond is. Behalve waar de stad aan Hengelo grenst, wijkt de vorm af. Daarnaast zie je dat de grote wegen alleen in het onderste deel van de stad lopen. Dit zijn de A35, de N35 en de N18. Wanneer je verder inzoomt op de map zal je zien dat deze stad ook diverse stukken groen heeft. Dit zijn verschillende parken, waaronder het Volkspark, Wooldrikspark, Blijensteinpark en Gerrit Jan van Heekpark. Deze parken zijn net iets buiten het centrum gelegen.