KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Groningen

Groningen staat voor de provincie, maar ook voor de gemeente en de stad Groningen. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de grootste stad van het noorden. Op de kaart is te zien dat Groningen is onderverdeeld in een aantal stadsdelen, waaronder weer verschillende wijken vallen. Een aantal voorbeelden zijn: Paddepoel, Helpman, Binnenstad, Herewegwijk, Korrewegwijk, Vinkhuizen, Schildersbuurt, Stadsparkwijk en Noorderplantsoen. Deze laatste staat tevens voor een stadspark. Met name tijdens de zomerdagen zal je hier veel ‘stadjers’ tegenkomen. Op de kaart is het Noorderplantsoen te herkennen aan de groene markering, noordwesten gelegen van de binnenstad.

Plattegrond Groningen

Groningen is een echte studentenstad. Er komen zijn niet alleen Nederlandse, maar ook veel internationale studenten studeren. Voor deze mensen kan het handig zijn om een plattegrond te hebben. Deze is verkrijgbaar bij de VVV op het plein De Grote Markt. Vanaf hier zijn tevens alle hoogtepunten te bereiken. Tegenover de VVV is het stadhuis gelegen. Op de plattegrond is deze aangegeven aan de hand met een groot vierkant blok. Vlakbij het VVV kantoor ligt de Martinikerk met de Martinitoren, welke je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over Groningen.

Binnenstad Groningen op de plattegrond

De Grote markt is tevens een belangrijk punt voor het openbaar vervoer. Diverse bussen stoppen op deze plek, waaronder je gemakkelijk van en naar de stad kunt. Het zuiden van De Grote Markt liggen diverse cafeetjes, waar je kunt eten of een drankje kunt doen. Wanneer je op de plattegrond bij De Grote Markt bent en de weg naar het zuidoosten volgt, zal je nog meer eetgelegenheden, maar ook uitgaansgelegenheden uitkomen. Dit is onder andere de Poelestraat. Vanaf De Grote Markt is tevens gemakkelijk de Herestraat te bereiken, de grootste winkelstraat van de stad. Het andere bekende plein is de Vismarkt, waar op de meeste dagen een etenswarenmarkt zal zijn. Rondom dit plein zijn tevens veel winkels te vinden.

Maps Groningen

Wanneer je via Google Maps Groningen bekijkt, zal je zien dat de binnenstad is omgeven door water. Dit zijn de grachten van de stad. Om Groningen te bereiken zal je dus altijd een brug moeten oversteken. Zeker in de zomer worden er veel gebruikt gemaakt van de boten die door de mooie grachten van de Groningen varen. In de zomer heb je daardoor veel kans dat je zal moeten wachten op een brug die omhoog staat. Door de hele stad lopen grachten.

De kaart van Groningen

Groningen kan bereikt worden via verschillende wegen. Met name de ring van Groningen is vaak een drukke plek. De snelwegen- en autowegen zijn aangegeven met een gele lijn. De wegen die uitkomen bij de stad zijn de E232, E22, N46 en de A7. Het grootste station is Groningen centraal. Deze is zuidelijk gelegen en is 10 minuten lopen naar de binnenstad. Recht tegenover het station ligt het Groninger museum. Dit is een opvallend en architectonisch gebouw. Hiervoor zal je de brug over moeten steken. Het andere treinstation is Europapark. Deze is gelegen in de buurt Helpman.