KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad is gelegen in de regio Kennemerland en ligt aan de rivier het Spaarne. Deze rivier loopt vanaf het IJmeer naar de Noordzee. Op de kaart is te zien dat de rivier boven Haarlem loopt en een uitmonding langs de stad loopt. Een deel hiervan tot midden in de stad. Het andere deel uit zich in de Mooie Nel, welke voor een klein gedeelte onder Haarlem valt. Op de kaart is te zien dat een groen gebied – Schoteroog – aan dit meer is gelegen. Het is een park die bezocht kan worden. De jachthaven van de stad heeft dezelfde benaming, namelijk Jachthaven Schoteroog.

Plattegrond Haarlem

Haarlem-Noord en Haarlemmerhoutkwartier vormen het centrum. Deze liggen op een afgegraven strandwal. Welke weer westelijk is gelegen van het Spaarne. Hier liggen tevens de dorpen Bennebroek en Heemstede. Haarlem is opgedeeld in vijf stadsdelen en kent ook een laagveenvlakte en oude duinen.

Maps Haarlem

Wanneer je de stad met Google Maps van wat verderaf bekijkt, zal je zien dat het een redelijk grote stad is en niet ver van Amsterdam ligt. Haarlem is de tweede grootste stad van de provincie en behoort tot een van de middelgrote steden van de Randstad. Tot de gelijknamige gemeente behoort ook het westelijk deel van het dorpje Spaarndam. Tevens is op de map van de stad te zien dat deze niet ver van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is gelegen. Deze is in het westen gelegen.

De kaart van de binnenstad van Haarlem

De binnenstad wordt in twee delen gescheiden door de rivier het Spaarne. Het is een historische binnenstad, welke tussen de buurt de Nieuwe Gracht en het station ligt. Deze is vervolgens weer omgeven door grachten en kleine singels. De Grote Markt is gelegen in het hart van het centrum. Vanaf hier lopen in drie verschillende richtingen de populairste winkelstraten. Dit zijn de Zijlstraat, de Barteljorisstraat en de Grote Houtstraat. Op de Grote Markt zijn tevens historische gebouwen te vinden, waaronder het stadhuis, de St. Bavokerk en de vleeshal.