KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Heerenveen

Heerenveen staat voor een gemeente en de (hoofd)plaats in deze gemeente. Deze gemeente kent zestien officiële kernen ligt in de provincie Friesland, welke in het noorden van Nederland ligt. Het is het oudste veenkanaaldorp dat in Nederland bestaat. Daarnaast is deze plaats bekend vanwege de club en voetbalvereniging VVV Heerenveen. Wat is er onder andere te vinden op de kaart van Heerenveen?

Plattegrond Heerenveen

Op de plattegrond van Heerenveen vind je alle geografische gegevens van deze plaats terug. Denk aan straatnamen, wegen, maar ook hoogtepunten van de stad, waaronder het centrum. Het centrum is gelegen in de vlinderbuurt. Sportstad Heerenveen is een gebouwencomplex in Heerenveen. Deze heeft meerdere functies en is een centrum speciaal ontwikkeld voor topsport en onderwijs. Sportstad Heerenveen en het gebied met het centrum wordt aangeduid als Centrum-Breed. Vlakbij dit complex is op de plattegrond S.C. Heerenveen B.V. aangeduid. Daarnaast ligt het Abe Lenstra Stadion hier ook vlakbij. Dit geheel is te zien wanneer je over de A32 rijdt. Deze loopt er namelijk vlak langs. Bij het knooppunt van Heerenveen kruist deze weg met de A7. Dit knooppunt ligt in het noorden van de plaats.

De kaart van Heerenveen

Op de kaart is te zien dat in de plaats in het zuidwesten water en veel groen bevat. Dit is onder andere het De Heide en het Heidemeer. Iets verder naar boven gelegen vind je het Heerenveen Museum. Deze ligt aan de Minckelersstraat. Hier vlakbij is het VVV museum gelegen, waar toeristen extra informatie over Heerenveen en een kaart van de plaats kunnen krijgen.