KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg. Deze provincie ligt in het zuidelijke en onderste deel van Nederland. Limburg is gelegen aan de voet van de Sint-Pietersberg. De naam heeft de stad te denken aan de gelijknamige rivier de Maas. Deze loopt dwars en verticaal door de stad heen. Op de kaart is te zien dat het bovenste gedeelte afloopt richting het noordwesten.

Plattegrond Maastricht

Naast dat op de plattegrond te zien is dat de Maas dwars door Maastricht loopt, is de plattegrond ook voorzien van groene elementen. Deze staan onder andere voor de (stads)parken. In het midden van de stad – vlak naast de Maas – ligt het stadspark. Deze doet een bijdrage aan alle groenvoorziening. Aan de andere kant van dit park én de rivier de Maas ligt het Bonnefantenmuseum. Vlak langs deze hoogtepunten loopt de N278, welke over de Maas van de ene naar de andere kant loopt. De maas kan worden overgestoken door middel van een brug. Deze brug is niet aangegeven op de kaart, maar op te merken doordat de weg over een blauw gedeelte loopt. Dit is de Maas.

Maps Maastricht

Via Google Maps is het heel gemakkelijk om op Maastricht in te zoomen. Je zal dan in eerste instantie meer te zien krijgen van de binnenstad. Hier zal de Dominicanenkerk met een klein miniatuurtje op de map verschijnen. Meer in het zuidwesten gelegen is de Basiliek van Sint Servaas. De andere nabijgelegen Basiliek is de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe. In deze buurt zijn tevens de populairste winkelstraten terug te vinden.