KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats en gemeente in de provincie en stad Utrecht. Deze ligt in het Zuiden van de stad. De gemeente ligt aan de rivier de Lek, welke vlakbij de buurtgemeenten Vianen, Houten en IJsselstein liggen. De gemeente Nieuwegein is een samenvoeging van de plaatsen Vreeswijk en Jutphaas. De plaats is onderverdeeld in een groot aantal wijken. Een aantal voorbeelden zijn Fokkesteeg, Batau-Noord, Batau-Zuid, Vreeswijk en Zandveld. Een andere belangrijke wijk is het stadscentrum.

Plattegrond Nieuwegein

Door middel van de plattegrond is het mogelijk om in het stadscentrum te geraken. Het centrum is te vinden vlakbij de Spoorstede en de Schouwstede. Hier zijn de meeste populaire winkels en horecagelegenheden te vinden. Vlakbij het centrum ligt het park Oudegein. Op de kaart is deze te herkennen aan het grote groene gedeelte onder het centrum. Hier is tevens Museum Warsenhoeck gevestigd. Ook is het ROC is deze plaats gevestigd. Dit is een regionaal opleidingscentrum.

De kaart van Nieuwegein

Op de kaart is te zien dat Nieuwegein door drie autosnelwegen wordt omringd. De zijn de A27, de A12 en de A2. Nieuwegein is niet bereikbaar met de trein, deze plaats heeft namelijk geen spoorwegstation. Het openbaar vervoer wordt geregeld door middel van een sneltram. Daarnaast zijn er op de kaart blauwe lijnen aangegeven, welke onder andere staan voor de kanalen die langs en door Nieuwegein heen lopen. Dit zijn onder andere het Lekkanaal, het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. De rivier de Hollandse IJssel ontspringt vanuit het Merwedekanaal.