KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Roermond

Gelegen in de onderste provincie van Limburg, vind je onder andere Roermond. Dit is zowel een gemeente als een stad. Wanneer je de kaart van Roermond bekijkt, zal je opvallen dat het westen gedeeltelijk is gevuld met een blauwe kleur, wat de rivier (uitmonding) van de Rivier de Roer aanduidt. Hier zijn tevens verschillende plassen te vinden. Door dit gedeelte loopt ook de N280.

Plattegrond Roermond

Op de Plattegrond zijn de diverse wijken aangegeven. Dit zijn onder andere: Centrum, Donderberg, Roermond-Noord, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Roermond-West, Maasniel, Herten, Swalmen en Asenray. Voor de winkelgelegenheden en bekendste bezienswaardigheden moet jij je in het Centrum van de stad bevinden. Aan de straat en het gelijknamige plein de Markt is het historische stadhuis gevestigd. Westelijk van dit gebouw – wanneer je de Roerkade oversteekt – loopt de rivier de Roer. Deze monding loopt voor een gedeelte door de stad heen. Andere pleinen zijn Munsterplein en Steenweg.

Maps Roermond

Wanneer je de map van Roermond nauwkeurig bekijkt, zal je zien dat Roermond twee verschillende treinstations heeft. Om de binnenstad en het winkelgebied gemakkelijk te bereiken, kun je het beste uitstappen bij het centrale station. Deze is gelegen aan de singelring. Vanaf hier kun je lopend je weg vervolgen. Het andere treinstation is gelegen in het zogenoemde stadsdeel Swalmen. Deze is gelegen in Roermond-Noord. Deze volgt de Maaslijn. De bekendste nabijgelegen snelwegen zijn de A73, N280 en de N271. De N280 verbindt de sad met Weert, de N271 loopt door Roermond en verbindt deze met Venlo (noorden) en Echt (zuiden).