KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Rotterdam

Rotterdam is een grote stad dat gelegen is in het westelijke deel van Nederland. Dit is in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam is een grote stad en omdat het een havenstad is, neemt het een belangrijke plek in. Op de kaart is te zien welke elementen van de stad nog meer belangrijk zijn. Met name voor bezoekers van buiten de stad is het handig om een kaart bij de hand te hebben. Alle geografische informatie is hierop weergegeven. Indien je Rotterdam met de voet wilt doorkruisen, is het gemakkelijk om een kaart van Rotterdam te hebben. Wat is er nog meer op weergegeven?

Plattegrond Rotterdam

Een belangrijk onderdeel op de plattegrond is de haven. Rotterdam is een echte havenstad, welke is gelegen aan de rivier de Nieuwe Maas. De Nieuwe Maas is een van de rivieren in de delta en wordt gevormd door de Maas én de Rijn. Op de kaart zie je dan ook dat de Nieuwe Maas dwars door de stad stroomt. De haven is de belangrijkste en grootste haven van de wereld. Het havengebied neemt zijn plek in met een lengte van ongeveer veertig kilometer. De haven is op de plattegrond terug te vinden in het midden. Hier zie je dat diverse meren en kanalen bij deze haven uitkomen.

Bezienswaardigheden op de plattegrond Rotterdam

Naast de haven zijn er natuurlijk nog meer belangrijke hoogtepunten op de kaart gemarkeerd. Door middel van de plattegrond zijn alle bezienswaardigheden in de stad te vinden. Deze is onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Rotterdam. Deze ligt vlakbij de beurs. In de Coolsingel vind je het stadhuis en de beurs. De Laurenskerk is te vinden aan de Binnenrotte. Niet ver hiervandaan ligt station Blaak. De bezienswaardigheden zijn met het openbaar vervoer – en vervolgens te voet – prima te bereiken. Langs de Nieuw Maas is de Oude Binnenhaven, de Maasboulevard en het Witte Huis te vinden. Deze laatste is een gebouw, welke heel lang het hoogste kantoorgebouw in Europa was. Het was de eerste wolkenkrabber van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn Diergaarde Blijdorp, het Museumpark en de Euromast. Deze ligt vlakbij de zogenoemde Maastunnel en is 185 meter hoog. De Euromast is een symbool van de stad en te bereiken voor publiek.

Openbaar vervoer op de plattegrond van Rotterdam

De stad kent vele stations. Rotterdam Centraal is het station waar het meeste treinverkeer komt een gaat. Alle soorten van het openbaar vervoer komen hier bijeen, waaronder de bus, metro, tram en trein. Rotterdam is goed te bereiken en vanaf sommige stations zelfs rechtstreeks te bereiken. Voorbeelden zijn Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Enschede. De andere stations zijn: Rotterdam Stadion, Noord, Zuid, Lombardijen, Blaak en Rotterdam Alexander. Ook zijn er nog een tweetal stations die zich binnen de gemeentegrenzen bevinden. Dit zijn Hoek van Holland strand en Hoek van Holland Haven.

Maps Rotterdam

Om Rotterdam van wat verderaf te bekijken, kun je gebruikmaken van Google Maps. Dit is een online kaart die alle gegevens – door middel van satelliet en luchtfoto’s – alles in kaart brengt. Wanneer je op deze online kaart wat verder uitzoomt, zal je zien dat de stad aan redelijk wat gemeenten grenst. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk en Delft. Ook is er via Maps te zien via welke wegen Rotterdam te bereiken is. Dit zijn de A4, de A13, A15, A16, A20 en A29.

Buurten Rotterdam

Rotterdam is onderverdeeld in verschillende buurten. Delfshaven is een vooroorlogse buurt. Hier vind je de geboortewoning van Piet Hein, het Zakkendragershuisje en het museum De Dubbelde Palmboom. Ook is er in de Delfshaven het Museumpark en de Westzeedijk te bezichtigen. Andere vooroorlogse buurten en/of wijken zijn het Oude en Nieuwe Westen, het Oude Noorden, Hillegersberg, Cool, Kralingen en het Scheepvaartkwartier. Voor een bezoek aan een chique wijk en gedetailleerde panden moet je de laatste twee wijken bezoeken.

Het centrum van Rotterdam

Voor winkelgelegenheid zit je in Rotterdam niet verlegen. Een groot winkelgebied neemt zijn plek in, in het centrum van Rotterdam. Dit zijn onder andere de Lijnbaan, de Koopgoot en de Hoogstraat. Tevens is er nog het winkelcentrum Plaza en het winkelcentrum Zuidplein. Dit winkelcentrum is gelegen in Rotterdam-Zuid. Daarnaast zijn er veel meer kleine winkelcentra verspreid over Rotterdam. Het uitgaansleven is heel uitgebreid. De horecagelegenheden zijn voornamelijk gevestigd rond het Stadhuisplein, de Witte de Withstraat, het Schouwburgplein en de oud Haven. Hier zal je voornamelijk cafés, clubs, discotheken en andere horecagelegenheden vinden.

Parken en groen op de kaart

Rotterdam is een grote en drukke stad. Op de kaart wordt alle ruimte in de stad grotendeels ingenomen door gebouwen, woningbouw en andere elementen. Toch zijn er diverse parken te vinden. Dit zijn zowel grotere als kleinere. Het Kralingse bos met daarbij de Kralingse bos neemt een belangrijke plek. Zowel op de kaart als voor de inwoners. Dit park ligt in het noorden en is noordoostelijk gelegen van het centrum. Veel inwoners slijten hier hun tijd door de vele mogelijkheden van het park. Denk aan het beoefenen van sporten, terrasjes en vele andere recreatieve activiteiten. Andere parken zijn het Euromastpark, Zuiderpark (zuiden) en het Vroesenpark (noordwesten).

De kaart van Rotterdam

Wellicht zal je opvallen dat er veel moderne gebouwen op de kaart van Rotterdam staan. Dit komt doordat de stad veel schade is aangedaan in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn dan ook nog maar weinig historische panden. De stad wordt vooral gekenmerkt door verschillende pleinen en straten. Om een aantal voorbeelden te noemen: Schouwburgplein, de Coolsingel, het Hofplein, het Beursplein, de Koopgoot en het Weena. Met name deze laatste straat draagt bij aan het straatbeeld van Rotterdam. Hier zijn vele moderne, maar met name hoge gebouwen gebouwd.

Hoe werkt de kaart van Rotterdam

Op de kaart van de stad is alle relevante en geografische informatie weergegeven. De hoogtepunten zijn aangegeven door middel van icoontjes. Dit maakt het mogelijk om je weg door de stad te vinden. Een voorbeeld hiervan zijn alle bezienswaardigheden en het centrum. Bekijk bij welke bezienswaardigheden en/of straat je straat en bepaal aan de hand daarvan je locatie op de kaart. Bekijk vervolgens waar je naartoe moet en welke weg je daarvoor moet volgen.