KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Tilburg

Tilburg is een stad dat gelegen is in het noorden van Brabant. Een kleine kern midden in de stad vormt het centrum. Hier zijn verschillende winkelstraten- en passages te vinden, maar ook theaters, horeca en het stadhuis. Deze is gelegen op het Stadhuisplein. Hier niet ver vandaag staat de Heikese kerk.

Plattegrond Tilburg

De plattegrond is Tilburg verdeeld in een aantal stadsdelen. Dit zijn de Binnenstad, Oud-Zuid, Tilburg Oost, Oud- Noord, Tilburg Noord, Tilburg West en Reeshof. De stadsdelen zijn weer opgedeeld in veel verschillende wijken. Tilburg Noord is een gebied dat ten noordoosten van het Wilhelminakanaal is gelegen. Oud-Noord ligt tussen het Wilhelminakanaal en de noordkant van het centraal station. Enkele buurten, bebouwing en hoofdwegen in Tilburg zijn voorzien van stroken groen. Bijvoorbeeld het Groenewoud, Wandelbos en Quirijnstok.

Maps Tilburg

Wanneer je de stad van dichterbij bekijkt, zal je misschien zien dat een groot deel van de stad is bebouwd. Hierdoor is de oorspronkelijke staat van de stad en de geografie door de jaren heen heel erg veranderd en niet altijd even herkenbaar meer. Daarnaast zijn er nog een aantal parken. De drie bekendste zijn het Wilhelminapark, het Wandelbos en het Leijpark.

De kaart van Tilburg

Het Wilhelminakanaal heeft een haven, welke de Piushaven wordt genoemd. Daarnaast is er nog de Oude Leij, welke zich ten westen van de stad bevindt. Deze gaat over in de bovenloop van de rivier de Donge. In het oosten van Tilburg stroomt de Nieuwe Leij. Deze gaat over in de Voorste Stroom.