KaartNederland
Alles over de kaart van Nederland

Kaart Venlo

Venlo is een stad dat gelegen is in het noorden van de provincie Limburg. Het is tevens de kern van de gelijknamige gemeente. De stad ligt aan een bocht van de rivier de Maas en grenst aan twee Duitse districten, namelijk Kleef en Viersen. Door het uitgebreide winkelaanbod zijn er vaak Duitse toeristen te vinden. Samen met Blerick en Tegelen wordt een agglomeratie in de gemeente gevormd.

Plattegrond Venlo

Op de plattegrond zijn de wijken weergegeven. Dit zijn Venlo- centrum, Zuid, Noordoost, Zuidoost, Noord en Oost. Deze zijn vervolgens onderverdeeld in diverse wijken. Daarnaast kent Venlo diverse parken. Een aantal voorbeelden zijn: Julianapark, Wilhelminapark, De Weerd, Schaapsdijkpark, Meeuwbeemdpark en Beatrixpark. Wanneer je de plattegrond van Venlo bekijkt, zal je opvallen dat Mierbeek – ook wel Zaarderheiken-Mierbeekdal – een groot gedeelte ten noordwesten van de stad inneemt. Dit is een natuurgebied en ligt tussen twee snelwegen. Dit is de drooggevallen Mierbeek, welke in het verleden een weg baande door de rivierbeek.

Maps Venlo

Wanneer je de map van Venlo bekijkt, zal je zien dat de rivier de Maas de stad doorkruist. Aan het stationsplein is het station gevestigd. Vlak langs dit station loopt de N271. Verder lopen de A67, N295 en N556 door de stad heen.

De kaart van Venlo

De Tweede Wereldoorlog heeft in de stad veel schade aangericht. Desondanks heeft Venlo een historisch centrum. Het centrum is op de kaart te vinden bij de Markt en de Dorpsstraat. Op het plein tussen deze twee straten ligt de Kerk van Venlo. In totaal heeft Venlo rond de honderd rijksmonumenten, waaronder kerken, kloosters, bouwkunst en verdedigingswerken. Ook gelegen bij de markt is het Stadhuis. Het Romerhuis is gelegen bij de winkelstraten. De Sint Martinuskerk is gelegen in het westen, aan de andere kant van de Maas.